Plantor, Rädda Barnen och Fairtrade

Plantorna växer och frodas - håll tummarna för att det går lika bra för grönsakerna att växa sen :) Vi lär i sådant fall bli självförsörjande på grönsaker och örter ett bra tag in på hösten!

Gurka och broccoli

Chili och röd lök

Än så länge är det cirka 15 olika sorter, varav 4 olika sorters tomater åt min kära sambo och bonusdotter som är tokiga i just denna grönsak. Denna helg har jag planterat aubergine, squash och basilika.

Jag har äntligen gjort slag i saken och kontaktat Rädda barnen för att börja engagera mig. Träffade en person som arbetar med Rädda barnen regionalt i Dalarna för två veckor sedan och fick en liten utbildning i vad de står för, nu till veckan ska jag träffa ordföranden i lokalföreningen. Antagligen blir jag med i styrelsen och förhoppningsvis kommer jag även att medverka i olika typer av projekt. Mycket intressant! :)

Jag har även fått kontakt med en kille som arbetar på ABF i Borlänge och som arbetar för att Borlänge kommu ska bli en Fairtrade City! Honom ska jag träffa om några veckor och prata om hur långt han/de har kommit och vad som skall göras härnäst. Förhoppnignsvis kan vi få ihop en styrgrupp snart och komma igång ordentligt.

Helt otroligt vad våren och ljuset gör med humöret och energin! Äntligen har jag lite överskottsenergi att lägga på olika projekt, både hemma och i organisationer.

Ha det fint så hörs vi snart!


RSS 2.0