Första plantan!

Förra helgen var det fokus på växter. Efter inhandling av jord, ett litet drivhus och fröer planterades det för glatta livet. Det blev lite trångt i drivhuset...men jag fick ner de fröer som jag ville börja med att fröså :) Persilja, två sorters tomat, chili, gurka och mynta fick då hamna i jorden.

Igår kväll tittade jag till i drivhuset och till min stora lycka reste sig tre (3!) små blad på en livskraftig stjälk upp ur jorden!! Woohoo!
Fröerna gror - check!

Detta nyväckta intresse och glädje över små gröna växande saker gör mig dock en aning fundersam...hur hamnade jag här? Har det genetiska arvet från min mor, mormor och hennes systrar slagit till?

Oh well, värre saker kan hända antar jag...


Presentation :)

Hej!

Jag tycker om mat som är schysst producerad, jag vill inte äta gift när jag kan välja andra alternativt. Det är också viktigt tycker jag att uttnyttja den makt vi som konsumenter har att påverka att produkter är schyssta - utifrån både miljö- och människoaspekt. Om jag kan påverka att en person får en vettig lön för sitt arbete, har möjlighet att låta sina barn gå i skolan, har möjlighet att ge sin familj mat varje dag etcetera genom att välja att köpa Fairtrade-märkta eller rättvist handlade produkter - då vill jag göra det.

Min blogg kommer handla om mat, mitt nyfunna intresse för grönsaksodling, sociala betraktelser och livet i största allmänhet :)

Vi hörs!

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0